Skip to main content

Veelgestelde vragen over automatisch verlengen - Kennisbank / Algemeen - ESET Support

Veelgestelde vragen over automatisch verlengen

Authors list

Wat is automatisch verlengen?


Altijd verzekerd van goede beveiliging door ESET met Automatisch Verlengen. Wij regelen de betaling en verlenging van uw licentie, zodat uw beveiliging nooit zomaar afloopt of onverwacht moet worden verlengd.

  •  24/7/365 gemoedsrust: Geniet zonder onderbrekingen van uw beveiliging.
  •  Één ding minder om te onthouden: U hoeft uw licentie niet meer handmatig te verlengen, dit doen wij voor u.
  •  U blijft in controle: U kunt de licentie op ieder moment stopzetten met ingang van de volgende verlengdatum.

De volgende voorwaarden zijn van toepassing voor automatisch verlengen:

  • ESET zal uw verlengprijs 14 dagen voor uw verlengdatum per email bevestigen.     
  • Aan het einde van uw licentieperiode zal er een afschrijving plaatsvinden en wordt uw ESET licentie automatisch voor één jaar verlengd.    
  • ESET bevestiging van uw verlenging en automatische incasso transactie.


Veelgestelde vragen over automatisch verlengen


Wat is het verschil tussen één jaar verlengen en automatisch verlengen?

Het verlengen van de licentie voor één jaar zorgt ervoor dat de licentie één jaar extra looptijd krijgt bovenop uw huidige einddatum. Daarna stopt uw licentie, tenzij u handmatig de licentie verlengd.

Kiest u voor automatisch verlengen? Dan informeren wij u elk jaar dat de kosten voor het verlengen van uw licentie automatisch worden geïncasseerd. Hierdoor kunt u nooit vergeten uw licentie te verlengen en blijft u altijd beveiligd.


Ik wil een wijziging aanbrengen in mijn licentie (bijv. het uitbreiden naar meer apparaten), kan dit met een abonnement?

Het is geen probleem om uw licentie te wijzigen terwijl u een abonnement heeft.  U kunt uw wijzigingen doorgeven via de volgende pagina: Mijn abonnement beheren


Ik wil het aantal apparaten aanpassen van mijn licentie en kies direct voor automatisch verlengen. Bij ‘Automatisch verlengen’ staat nu een veel lager bedrag weergeven, klopt dat?

Bij automatisch verlengen staat op dit moment het bedrag weergeven wat u direct mag afrekenen voor het uitbreiden van uw licentie. Op het moment dat uw automatische verlenging in zal gaan informeren wij u vooraf over het te incasseren bedrag voor uw volledige licentie.


Hoe zet ik mijn abonnement stop?

U kunt uw abonnement stopzetten via de volgende pagina: Mijn abonnement beheren


Hoe weet ik wanneer jullie gaan incasseren volgend jaar?

Wij informeren u vooraf, op het opgegeven e-mailadres, met alle informatie over het te incasseren bedrag. U krijgt deze melding minimaal 14 dagen voor het daadwerkelijke incassomoment.


Hoe wijzig ik mijn contactgegevens of e-mailadres voor mijn abonnement?

We passen deze gegevens graag voor u aan. Meer informatie over wat wij nodig hebben voor het aanpassen van de gegevens ziet u hier: Hoe pas ik mijn e-mailadres aan?Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Klik dan hier om uw vraag te stellen aan de klantenservice van ESET Nederland.